Google krever HTTPS fra enda flere nettsteder

Sist oppdatert:

Hentet fra Google sin side

Google har lenge signalisert at de ønsker at hele nettet skal over på HTTPS, og har også gjort en rekke tiltak for å fremskynde prosessen. Blant annet har de bidratt med protokollen SPDY som kan hjelpe til med å øke hastigheten på nettsteder som bruker HTTPS. (Les om SPDY i Wikipedia)

Google har også varslet at på ett eller annet tidspunkt vil de markere alle nettsteder som ikke bruker HTTPS som usikre. Dette er temmelig kontroversielt ettersom det vil påføre mange mindre nettsteder enda en kostnad.

Men Google gir seg ikke, og det siste nå er at fra slutten av januar 2017 vil det bli endringer i Chrome. Fra da vil alle nettsteder som tar håndterer passord og kredittkort og ikke har HTTPS bli markert som usikre. (Les hva Google sier selv)

Dette er er for eksempel veldig viktig for alle nettbutikker! En nettbutikk som markeres som usikker vil risikere å miste mye omsetning.

Husk gratis HTTPS fra WP Hosting

Vi tilbyr alle våre kunder gratis HTTPS fra Let’s Encrypt (Mer på Let’s Encrypt sine sider). Dersom du har behov for dette og fortsatt ikke har fått dette aktivert, så ta kontakt.

Denne løsningen er nå gjennomtestet og har vært i drift i over 6 måneder. Vi bruker den også selv og har ikke opplevd problemer med den en eneste gang.