Hvordan du får tilgang til din WordPress database

Vi har ikke ferdig installert phpmyadmin eller lignende verktøy på vårt WordPress webhotell på grunn av sikkerhetsproblemene tilknyttet dette. For eksempel at ikke alle kundene har https. Så hvordan logger vi på databasen da? Vi anbefaler at du installerer WordPress pluginen “adminer” (https://wordpress.org/plugins/adminer/) og aktiverer denne. Adminer kan lese din databasekonfigurasjon fra filen wp-config.php og […]

Vi har ikke ferdig installert phpmyadmin eller lignende verktøy på vårt WordPress webhotell på grunn av sikkerhetsproblemene tilknyttet dette. For eksempel at ikke alle kundene har https.

Så hvordan logger vi på databasen da?

Vi anbefaler at du installerer WordPress pluginen “adminer” (https://wordpress.org/plugins/adminer/) og aktiverer denne. Adminer kan lese din databasekonfigurasjon fra filen wp-config.php og gir deg tilgang på linje med kjente verktøy som phpmyadmin o.l.

Dersom du er pukka nødt til å bruke phpmyadmin kan du også installere dette ved å laste den opp med sFTP. Du finner brukernavn og passord til databasen din i filen wp-config.php. Vi ber deg om å fjerne phpmyadmin når den ikke lenger er i bruk ettersom den innebærer et potensielt sikkerhetshull, som særlig vil kunne ramme deg. Det er svært mange roboter som leter rundt på nettet etter phpmyadmin så kall for guds skyld katalogen du har den i for “fatternmin” eller “morrami” eller noe helt annet en “phpmy”!

Har du spørsmål til oss omkring din WordPress database så ikke nøl med å ta kontakt med oss.