Redirigere lenker i WordPress

Sist oppdatert:

Dersom du endrer hjemmesiden din hender det at lenker til gamle artikler endrer seg. Kanskje du har endret et innlegg til å bli en side eller omvendt, og vips så slutter alle lenker å fungere.

Dette gjelder selvsagt lenker internt på hjemmesiden din, men enda viktigere er det at lenker fra andre nettsteder ikke slutter å virke. Og da særlig lenker som ligger i søkemotorene som Google og Bing.

Så hva skal du gjøre? Om du har teknisk kompetanse kan du redirigere lenker i WordPress ved hjelp av .htaccess. Du kan legge inn regler som gjør at all trafikk til de gamle lenkene blir redirigert til den nye URL (adressen) til siden.

En plugin for å redirigere lenker i WordPress

Dersom du ikke har teknisk kompetanse, så finnes det en fantastisk plugin som hjelper deg med å redirigere lenker i WordPress. Den heter Safe Redirect Manager.

Denne pluginen kan du enkelt installere på din WordPress hjemmeside, og så kan du legge inn den gamle lenken, og den nye siden du vil de besøkende skal videresendes til.

redirigere lenker i wordpress

Når du legger inn videresendingen, må du velge hvilken HTTP status code som skal sendes nettleseren til den som besøker siden din.

Bruk 301 dersom siden har flyttet seg permanent, men dersom endringen er midlertidig må du bruke 302.