Ytelse

Høy ytelse gir bedre brukeropplevelser og høyere rangering i søkemotorene.

Ytelse

Det første vi merket når vi begynte å jobbe med WordPress er at det er et veldig ressurskrevende system. Ett enkelt besøk trekker overraskende mye CPU og minne på serveren. Vi begynte derfor å jobbe med få WordPress til å gå fort.

Standard og skreddersøm
På vår Business-plattform bruker vi et standard LAMP-oppsett hvor PHP og webserver er optimalisert mtp WordPress sin bruk av funksjonalitet og minne. Dette er en svært stabil plattform som gir god ytelse til de fleste nettsteder.

Hovedforskjellen ved Enterprise-plattformen er at all eksekvering av PHP er skilt ut til en egen server med php-fpm. Dette gir en voldsom økning i ytelse på nettsteder som bruker sesjoner (cookies), og da typisk nettbutikker. Grunnen er at PHP-serveren cacher programkoden til nettstedet i minne, og står klar til å generere sider. En typisk gevinst er at en side som tar 2 sekunder å generere på Business, kun tar 0.5 sekunder på Enterprise.

Dersom man har sin egen server vil vi kunne skreddersy løsningen til nettstedet som skal kjøre. Kanskje velger vi PHP7 i stedet for php-fpm, eller om nettstedet er databaseintensivt bruker vi kanskje Memcached eller redis. Vi vil da se på nettstedets behov og finne løsninger som er tilpasset.

Caching
Vi benytter caching hele veien fra databaselaget og ut til dine besøkendes nettlesere. Databasen sin cache er optimalisert for vanlige spørringer som gjøres av WordPress, og vi setter expire headere på statiske ressurser som bilder og css som gjør at sidene caches på den besøkendes enhet.

Den mest effektive cache vi bruker er likevel Varnish. Ifølge utviklerne kan Varnish produsere en side 300 til 1000 ganger raskere enn en backend server. Og dette kan vi bekrefte med vår opplevelse. Vi har tilpasset Varnish slik at den fungerer utmerket sammen med WordPress. Vi har også vært med å bidra til Varnish-pluginen som er forhåndsinstallert hos oss. Denne pluginen gjør at cache automatisk tømmes når du gjør endringer på sidene dine.

Med vår caching løsning trenger du ikke ha din egen cache som Supercache eller W3 Total Cache. Varnish er svært mye raskere og vi tar hånd om den for deg.

Skalering av ressurser
Ja vi er dyrere enn vanlige webhotell, og dette gjør oss i stand til å skalere opp vår maskinpark på en helt annen måte enn et webhotell hvor du betaler en hundrelapp i måneden. Trafikken til våre servere vokser konstant, og med vår bruk av Amazon sin sky-infrastruktur, så kan vi øke ytelsen på en gitt server på få minutter.

Optimalisert programvare
Vi vet hva våre servere skal levere: WordPress. Derfor kan vi også optimalisere hver eneste bit programvare med tanke på dette. Vi har kun installert nødvendig programvare på våre servere, og all programvare er konfigurer kun med tanke på ytelse og sikkerhet for WordPress.

Profilering og optimalisering
Alle nettsteder og nettbutikker kan gå fortere. Google jobber hver eneste dag med å skrelle vekk tusendels sekuder fra sine systemer, og tilsammen blir det en forskjell. Vi kan gjøre det samme for WordPress. Vi har verktøy og erfaring til å finne flaskehalser i nettsteder, og skrelle vekk tidelene du trenger for at nettstedet ditt skal