WordPress Optimalisering

Langsomme nettsteder gir dårlig brukeropplevelse og rangering i søkemotorene. Gjennom måling og tiltak kan vi hjelpe deg opp i fart.

Mange som har en komplisert WordPress-nettside eller nettbutikk,  opplever etterhvert at den går langsommere enn de skulle ønske. Dette er dårlig for rangering i søkemotorer og gir misfornøyde brukere.

De typiske problemene

Når en side blir langsom er det to typiske årsaker:

  1. Man har installert fler og fler utvidelser, og til slutt blir det for mange
  2. Mengden data (produkter, sider eller annet) har vokst så mye at utvidelsene man har brukt ikke skalerer godt nok.

De vanlige måtene man da prøver å løse dette på vil ofte gi et skuffende resultat. Typiske tiltak er:

  • kraftigere servere
  • cache-pluginer
  • optimaliseringspluginer

Dessverre for disse løsningene vil ofte koste for mye eller bare hjelpe helt til noen putter en var i handlekurven.

I disse tilfellene må man finne og løse den underliggende årsaken.

Måling og tiltak

Når vi optimaliserer nettsteder, så starter vi derfor alltid med å måle de forskjellige komponentene av nettstedet og analysere nøyaktig hvor tiden blir av. Vi bruker da egne verktøy for dette som kan avsløre tidstyvene i detalj.

Ganske ofte finner vi da noe lavthengende frukt, som i noen tilfeller kan løse problemet – og det er sjeldent åpenbart på forhånd hva disse er.

Finne alternativer

I andre tilfeller ligger dessverre problemet i pluginer du absolutt trenger, som ikke tåler den mengden data du har vokst til. Dette er vanskelig å oppdaget under utvikling hvor datamengden er liten. I disse tilfellene kan vi da komme  med anbefalinger om alternativer eller måter å gjøre problemet mindre på (plassering av elementer, caching og så videre). Dette kan da innebære skreddersøm som vi da tilbyr som prosjekt.

I verste fall vil eneste løsning være raskere servere – men vi vil da kunne forklare nøyaktig hvorfor det er nødvendig, og hvorfor det vil hjelpe; og hva alternativene kan være.

Sterke referanser

Hver dag jobber vi med kunder som Telenor og Vipps.
Ta kontakt for mer info!