Rask WordPress med php-fpm

Sist oppdatert:

Vi har lenge irritert oss over at til tross for Varnish, så har deler av systemene våre vært langsommere enn vi har likt. Det er særlig tre områder vi ikke har vært fornøyd med:

Vi har hele tiden jobbet med å optimalisere hardware og software for å hjelpe på disse problemene, men det er først i høst at dette virkelig har løsnet.

Omsider er Apache 2.4 med mod_proxy og php-fpm modent nok til at vi har satt det i produksjon.
(Om dette hørtes super-nerdete ut, så er det akkurat fordi det er super-nerdete.)

rask WordPress med php-fpm og apache 2.4

Hvordan php-fpm kan gi deg rask WordPress

Enkelt forklart for vanlige dødelige, så fungerer dette slik at vi har egne php-servere for hver enkelt kunde. Når webserveren blir bedt om å vise en statisk fil (jpg, css e.l.) så sender den dette rett ut fra filsystemet (Fort!), men dersom den blir bedt om en php-fil, så sender den forespørselen videre til php-serveren som står klar til å levere (Fort!).

Med dette systemet ser vi at nettbutikker med WooCommerce går opptil 10 ganger raskere, og at WordPress backend er opptil 5 ganger raskere. Dersom du ønsker en rask WordPress backend er dette løsningen du har lett etter.

Vi har nå nettsteder på egne servere som kjører kun med dette og 100% uten cache. Og som er lynraske! Se for eksempel dette nettstedet: http://www.sverigebonus.se
Dette nettstedet er WordPress og helt uten cache overhode.

Et annet eksempler på et raskt WordPress nettsted er nettbutikken http://byleneorvik.com (WooCommerce). Denne har svært stor trafikk og godt utbytte av Varnish, men det er nå vanskelig å oppdage når det er en cache miss.

Vi har rullet ut denne teknologien svært langsomt og testet grundig. De første WordPress nettstedene som tok i bruk dette har nå kjørt siden før Jul.

Så herved er det offisielt: Vi leverer rask WordPress webhotell med php-fpm!

Og vi er så fornøyd.