WordPress nettbutikk med WooCommerce

WordPress nettbutikk med WooCommerce

Skal du lage en WordPress nettbutikk er WooCommerce den aller mest brukte utvidelsen. Alt du trenger å gjøre er å opprette en vanlig WordPress hjemmeside og installere utvidelsen WooCommerce.

Nyhet! Vi leverer en komplett WooCommerce nettbutikk til fast pris 30.000,-

Skal du lage en WordPress nettbutikk er WooCommerce den aller mest brukte utvidelsen. Alt du trenger å gjøre er å opprette en vanlige WordPress hjemmeside og installere utvidelsen WooCommerce.

Selve utvidelsen er gratis, men du må betale for temaer og nye utvidelser med funksjonalitet som frakt, gaveinnpakning mm.

Ta kontakt om du vil snakke om WooCommerce!

Hvorfor WordPress nettbutikk med WooCommerce?

WordPress nettbutikk med WooCommerceNår vi selv skulle levere vår første WordPress nettbutikk, så vi at det var veldig mange alternative løsninger der ute. Vi samlet sammen lenker til de 3-4 mest brukte og gjorde en evaluering av alle sammen.

Ettersom vi tidligere har utviklet vår egen nettbutikk-løsning så har vi god kjennskap til både butikk-eierens og den handlendes ønsker og behov, så evalueringen var basert på hva vi allerede kunne om e-handel. (Vår gamle butikk brukes blant annet av disse butikkene: http://www.wingevapen.no og http://www.kleins.no)

Vi valgte WooCommerce som løsning mest på grunn av den enorme utbredelsen, sikkerhet og at den har all basisfunksjonalitet. Det er en risiko å velge en mindre løsning fordi den plutselig ikke lenger utvikles. Da får man store problemer om det avdekkes bugs/sikkerhetshull som ikke blir tettet. De andre løsningene har mao mange gode sider, men når vi selv skulle lage en WordPress nettbutikk var det utbredelse og utvalget utvidelser og maler som veide tyngst.

Når det gjelder nettbutikkens sikkerhet har WooCommerce et kjempefortrinn ved at all kildekoden i kjernen er gjennomgått av et eksternt sikkerhetsfirma som har sjekket for sikkerhetshull. Dette er selvsagt ingen garanti mot hull, men det hjelper veldig.

Egenskaper med WooCommerce

WooCommerce er rask og sikker, populær og har mange plugins, men den er ikke like featurefull som for eksempel Magento så den passer best for mindre nettbutikker der krav til varehåndtering, lager og så videre er begrenset. Dersom du regner med en stor omsetning bør du se på andre alternativer enn å lage en WordPress nettbutikk.

Oppdatering 1. juni 2019 Avsnittet “Egenskaper med WooCommerce” er ikke lenger korrekt. WooCommerce har utviklet seg veldig siden vi skrev dette, og nå kan du kjøre selv svært store nettbutikker på WooCommerce.

I 2019 kan du bruke WooCommerce til svært store nettbutikker.

Integrasjoner

Kobling til lagersystem/erp-løsning, rapporter og statistikk vil kreve programmering eller kjøp av eksterne plugins – ofte skreddersydd programmering. Det passer best hvis nettbutikken kan ha separat lagerstyring og ikke integreres direkte med andre systemer.

Frakt

For frakt er det best hvis du kan bruke flat rate, eller andre forenklede løsninger. Det finnes også en kommersiell tabellbasert frakt. Det er laget en utvidelse for Bring, men den er foreløpig ikke så god. WooCommerce passer derfor best for butikker med enkel fraktberegning. Om du bruker budfirmaer finnes det flere utvidelser du kan kikke på.

Betalingsløsninger

Av betalingsløsninger så er det aller enkleste Klarna om du trenger mer enn paypal/forskuddsbetaling/faktura: Det gir da kreditkort, faktura,avbetaling osv på en og samme trygge og raske løsning. Dette krever en separat avtale med Klarna.

Sikkerhet

Sikkerhet er alltid et tema i WordPress, og siden WooCoomerce legger kundene i samme database som brukere og administratorer, så du bør investere i et SSL-sertifikat og sette opp butikken med ekstra fokus på sikkerhet: Bruk så få plugins du kan og oppdater hyppig; bruk helst velkjente plugins med mange brukere.

WP Hosting kan ta ansvar for sikkerheten i din nettbutikk.
Ta gjerne kontakt med oss for å høre hvordan vi kan hjelpe deg.

Temaer og utvidelser

Ved valg av temaer og utvidelser så er det verd å forsøke å ha et så enkelt som mulig et som oppfyller de behovene du har, og der oppdateringsmekanismen er så automatisk som mulig når det kommer sikkerhetsendringer. Alle lokale tilpasninger bør gjøres i child-theme av samme årsak.

Hastighet for WooCommerce

Ytelse kan være en utfordring siden vanlige WP-løsninger som caching er i konflikt med enkelte tracking-ting som WooCommerce gjør. Vi setter opp vår varnish-løsning slik at den er spesielt konfigurert for WooCommerce, og kan hjelpe til med å fjerne noen av disse tracker-cookiene hvis du ikke trenger dem, noe som gir vesentlig bedre ytelse for kunder før kjøpsprosessen starter. Men med mange kunder bør du investere i en premium hostingløsning som er rask også når cache ikke kan brukes. Vår løsning med php-fpm fungerer veldig godt mtp ytelse for en WordPress nettbutikk med WooCommerce.

Oppgradering

Oppgradering av WooCommerce mellom større versjoner kan av og til skape problemer for butikker med plugins eller spesielle egenutviklede løsning. Sørg for at backup er tatt før en slik oppdatering, og gjør helst ikke-kritiske oppdateringer tidlig på dagen i starten av arbeidsuken.

Innhold og Varer

Dersom du har en nettbutikk hvor du også har veldig mye innhold så kan en WordPress nettbutikk være midt i blinken for deg. I prinsippet er et produkt bare en egen side-type i WordPress, så du kan blande innhold og produkter ganske fritt. Med WordPress sine blogg-innlegg, sider og produkter har du en kraftig verktøykasse til å lage en spennende butikk.

Eksterne lenker: WooCommerce utvidelse og WooCommerce hjemmeside

Opprett WordPress og installer WooCommerce

WooCommerce Hosting

Våre pakker passer perfekt til WooCommerce!
Se pakker